x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

De afgelopen jaren huurden we een elektrisch rupsvoertuig, een Ziesel, voor werkzaamheden met de 3D-grondradar. Het gebruik van dit voertuig bevalt zo goed dat we er zelf een hebben aangeschaft.

Het voertuig kan breed worden ingezet, maar is specifiek geschikt voor drassige ondergrond en taluds, bijvoorbeeld wanneer we langs kanalen op zoek zijn naar bevergangen. Door de goede drukverdeling is de kans op verzakken en kantelen met dit voertuig minimaal. Daarnaast stoot het voertuig geen dieseldampen uit en heeft het een ergonomische zitting.
Een ander voordeel van de Ziesel is de lage druk op de bodem, waardoor minder schade ontstaat aan de bodem.

De inzet van de Ziesel zorgt voor meer veiligheid, gezondheid en minder CO2-uitstoot. De Ziesel wordt nog aangepast, zodat ook een frame aan de voorzijde kan worden bevestigd (duwen in plaats van slepen).